15:30

Fellingsbro GOIF

Referat: Frövi IK - Fellingsbro GOIF

Svårspelat i blåsten på Fröjevi slutade med vinst mot Fellingsbro GOIF
Vi börjar första halvlek i stark motvind vilket inte är de bästa förutsättningarna för att spela en bra fotboll. Vi hade beslutat oss för att hålla bollen efter backen och sätta press på motståndarna. Vi gör inte vår bästa halvlek men har bra kontroll på motståndarna men i matchminut 41 tappar vi bollen alldeles förenkelt och är sedan alldeles för passiva vilket FGOIF nyttjar genom att göra 0-1. Summerar vi första så kan vi säga att vi inte når upp till vår förväntan och är inte "riktigt på tå". I andra halvlek har vi vinden i ryggen och det medför att spelet blir helt annorlunda jämfört med första. Vi är mer heta och har en annan vilja och det märks direkt när vi redan i första minuten pressar högt och får med oss en hörna som blir resultatlös. Vi fortsätter att pressa FGOIF på deras planhalva och kvitteringen kommer i andra halvleks 11:e minut då Burin inne i straffområdet skjuter en äkta tåfjutt i målvaktens bortre hörn. 5 minuter senare vinner Wille bollen på vänsterkanten och slår en längre löpboll på Burin som fri med målvakten rullar in 2-1 i målvaktens bortre hörn. 3-1 kommer drygt 10 minuter senare och denna gång är det Dennis som nätar efter att Wille först skjutit i stolpen och efter retur och lite tajt spel inne i målområdet så hamnar bollen hos Dennis och då small det... Med 11 minuter kvar av matchen får Jonas bollen högt upp på motståndarnas planhalva och måttar ett perfekt inlägg till Burin som nickar in sitt 3:e mål och Frövis 4:e mål. Det blir inga mer mål i matchen utan vi vinner en säker och rättvis seger med 4-1 utan att göra någon drömmatch.